Rimski Koloseum se za posetioce otvara 1. juna

Rimski Koloseum, najposećenija turistička znamenitost Italije, biće ponovo otvoren za posetioce 1. juna, posle dva meseca koliko je bio zatvoren zbog epidemije.
Rimski Koloseum se za posetioce otvara 1. juna
Foto: Pixabay
Vlasti su istakle da će Koloseum dan uoči otvaranja biti osvetljen bojama italijanske zastave.
 
Ta glavna turistička atrakcija s više od sedam miliona posetilaca godišnje, poznata i kao "Flavijev amfiteatar", građena je od 70. godine pre naše ere, a upisana je u spisak Svetske baštine čovečanstva.
 
"Poslednji meseci su bili veoma teški, sa nadrealnom tišinom koju smo teško prihvatili", navodi se u saopštenju rimske uprave i dodaje da će osoblje i posetioci morati da nose zaštitne maske, meriće im se temperatura, a rezervacije poseta će biti obavezne da bi se izbeglo veće okupljanje ljudi.
 
Dok Vlada planira da 3. juna otvori državne granice, u Italiji se za posetioce postepeno otvaraju znamenitosti u nadi da će oživeti potpuno zamrli turizam koji sa oko 12 odsto učestvuje u bruto domaćem proizvodu.
 
U Italiji je tokom epidemije virusa korona umrlo više od 32.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja