Odmor u Rafting centru RT uz kombinaciju adrenalinske avanture i gurmanskog uživanja

Svi zaljubljenici u aktivan i drugačiji odmor, ne moraju da idu daleko kako bi pronašli ono što će da im napuni baterije.
Na samo 380 kilometara od Novog Sada čeka vas najveći dom aktivnog odmora na Balkanu - Rafting Centar RT. Na 18 kilometara od grada Foče ka Šćepan polju smešten je dom velikog broja adrenalinskih aktivnosti, koji je i ove godine otvorio svoja vrata za goste željne avanture. 
 
Rafting na reci Tari, kanjoning na Nevidiju i Hrčavki, zip lajn iznad Pivskog jezera, foto-safari u jedinoj Evropskoj prašumi – Perućici, vožnja ATV kvadova, jahanje konja, samo su neki od izleta koje ovaj centar nudi. 
 
"Ove sezone očekujemo rekordan broj gostiju, zbog trenutne situacije sa letovanjima u stranim državama, a naročito što su u potpunosti otvorene granice sa BiH bez bilo kakvih testova", kaže Milan Govedarica, vlasnik Rafting centra RT. 
 
  
 
Kako dodaje, svake godine od aprila do kraja oktobra sve vrvi od gostiju, a ovog leta traži se mesto više.
 
"Neizmerno mi je drago zbog toga, naravno. Gotovo svi naši gosti dolaze s preporukom onih koji su već bili kod nas, a mi se svojski  trudimo da to poverenje i opravdamo. Svaki naš gost dolazi kao stranac a odlazi kao prijatelj", dodaje naš sagovornik. 
 
Iako je Raftin centar RT svoje prve goste primio u junu 2018. godine, ekipa koja stoji iza ovog centra i organizacije uspešno se bavi turizmom i ugostiteljstvom već više od jedne decenije.
 
  
 
"Imamo veliki broj posetilaca i to nije slučajnost, jer iza te popularnosti stoji dosta rada i truda, veliki broj zaposlenih, velika briga, konstantan rad i težnja da svima boravak učinite nezaboravnim. To je ono što naši gosti prepoznaju i cene", dodaje Govedarica. 
 
Rafting centar RT ima 220 ležajeva raspoređenih u bungalovima i sobama. Gotovo svi imaju sopstveno kupatilo, dok je samo nekoliko objekata izgrađeno bez njih sa ciljem da se pojača autentičnost boravka u prirodi. Upravo su stranci ti koji najčešće traže takvu vrstu smeštaja, kako bi se vratili u vreme kada nije bilo velike komocije i kada su rafteri željni avanture spavali u šatorima.
 
  
 
"Ove sezone smo napravili još bungalova, nešto komfornijih, sa sopstvenim kupatilima, mini barom, televizorom, đakuzi kadama... Ovaj smeštaj je idealan za one koji ostaju kod nas duže i žele veći komfor. Takozvani odmor u prirodi je sve više popularan, pa se dešava da naši gosti koji dođu na vikend ostanu nekoliko dana duže, jer im se dopadnu priroda, okruženje i čitava atmosfera", kaže domaćin Raftin centra RT.
 
Ono što ovaj centar čini posebno domaćinskim jeste i to što svima izlaze u susret, pa tako daju popuste, gratis izlete, pripremaju obroke po želji, čuvaju decu, ljubimce... 
 
  
 
Posebna priča za sebe je hrana u ovom centru. Svakodnevno se posluži oko 1.000 obroku, a u Raftin centru RT poručuju da su upravo na svoju kuhinju veoma ponosni.
 
"Svi naši obroci se pripremaju na licu mesta, od domaćih proizvoda. Naše vredne kuvarice, kojima dugujemo neizmernu zahvalnost, rade 24/7, sedam meseci u godini", ističe Milan Govedarica.
 
  
 
Sve namirnice su sveže i uglavnom organske od lokalnih proizvođača, a obroci domaći, tradicionalni i obilni...
 
"Tu je teletina ispod sača, pastrmka sa roštilja, domaći kajmak, uštipci sa domaćim džemom. Dame nam zameraju da se za vikend ugoje kod nas, ali sve se to brzo potroši u vodi. Moram da napomenem da za one koji to žele nudimo i vegeterijansku i vegansku kuhinju. Naši gosti koji su na ovakvoj vrsti ishrane često ističu da na putovanjima ostanu gladni, dok se kod nas još i ugoje", šali se Govedarica, dodajući kako su sa nekim svojim gostima ostvarivali i saradnju pa su se organizovali skupovi i predavanja na temu specijalne vrste ishrane, što oni vrlo rado primenjuju. 
 
  
 
U Raftin centru RT gotovo svakodnevno tokom sezone se organizuju tim bildinzi, a domaćini su tu da pojedincima i grupama ponude široku paletu aktivnosti. Osim nezaobilaznog raftinga, tu su i pejntbol teren, teren za odbojku, fudbal, velika sala za sastanke sa svom neophodnom opremom. Za ovu sezonu pripremljena je i velika krovna terasa, koja je idealna za prezentacije, koktele, poslovne ručkove. 
 
Kako veliki broj firmi dolazi iz Srbije, centar je otvorio svoje predstavništvo u Novom Sadu, sa licencom organizatora turističkih putovanja, a uz svu pravno-papirološku podršku pružaju organizovanje letovanja bez nepotrebnih inostranih troškova.
 
  
 
"Za one koji nemaju sopstveni prevoz postoje garantovani polasci svakog petka iz Novog Sada i Beograda. Plaćanje je moguće obaviti čekovima građana, na nekoliko rata, platnim karticama, administrativnim zabranama, uz  odlične popuste za veće grupe, porodice...", poručuju u Rafting centru RT.
 
Domaćini najavljuju i iznenađenje za sve hrabre medicinare kao gest zahvalnosti - vaučere za besplatan trodnevni boravak u Raftin centru RT.
 
Za dodatne informacije posetite sajt www.rafting-tarom.com.

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja