Dve najveće kanadske avio-kompanije ukidaju mere distanciranja

Dve najveće kanadske avio-kompanije, Er Kanada i Vest džet, najavile su ukidanje protokola o udaljenosti sedišta za putnike na domaćim letovima od 1. jula.
Dve najveće kanadske avio-kompanije ukidaju mere distanciranja
Foto: Pixabay
To su učinile prateći promene međunarodnih upustava za putovanja.
 
Vest džet, avio-kompanija sa sedištem u Kalgariju, objavila je to u saopštenju nakon uputstava Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA).
 
Vest džet će proveravati temperaturu svim putnicima, pojačati čišćenje i dezinfekciju svih tačaka i zahtevati da putnici i posada nose zaštitne maske.
 
Avionska kompanija sa sedištem u Montrealu, Er Kanada, ima iste mere pre ukrcavanja.
 
Zvaničnici avio-kompanija su rekli da, pošto njihovi letovi imaju instalirane HEPA filtere za čišćenje recirkuliranog vazduha, a protok vazduha u kabinama teče od plafona do poda, nisu potrebne dodatne mere distanciranja.
 
Sa ciljem da se spreči širenje COVID-19, poslednjih nekoliko meseci Er Kanada je blokirala prodaju karata za susedna sedišta u ekonomskoj klasi, a Vest džet je prodavao karte za pojedinačna sedišta u celom avionu.
  • Turd Justice

    29.06.2020 21:23
    Pustili ljude niz vodu zarad liberalnog kapitalizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja