Kod Splita hotel za korona turiste

Županija Splitsko-dalmatinska zakupila je na dva meseca privatni hotel sa 25 soba u Trilju, mestu 40 kilometara od Splita, za turiste koji eventualno obole od korona virusa.
Kod Splita hotel za korona turiste
Foto: Pixabay
Najam je počeo da teče 13. jula, u hotel do sada nije ušao ni jedan zaraženi turista, ali Županija svakog dana plaća 70 kuna po sobi. Odnosno, 1.750 kuna za celi hotel.
 
Do četvrtka je izdvojila 31.500 kuna, a za dva meseca platiće 14 .000 evra. Hotel se zove Sveti Mihovil, a vodi ga kompanija Čaporice, kojoj preti zaplena. Županija tako plaća kompaniju koju županijska ustanova pokušava da zapleni, prenosi index.hr.
 
Hotel Sveti Mihovil nalazi se u četrdesetak kilometara udaljenom Trilju, koji nije turistički centar, što znači da obolelog turistu prvo treba prebaciti iz Splita ili sa ostrva u Trilj, zatvoriti ga u sobu i nadati se da mu se stanje neće pogoršati jer je najbliža velika bolnica u Splitu, objavili su hrvatski mediji.
 
Hotel je u blizini triljske hitne pomoći, Trilju je blizu autoput. Hotel se zakupljuje ceo i ima mogućnost sopstvene kuhinje, kažu u Županiji, navodeći da su državni hoteli preskupi  i nezanterseovani za sličan aranžman.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.