Kanađani podneli više od 8.000 žalbi na avio-kompanije

Kanadska agencija za saobraćaj saopštila je da je od sredine marta primila više od 8.000 žalbi na avio-kompanije, što premašuje ukupan broj žalbi podnetih u dvogodišnjem periodu 2018. i 2019. godine.
Kanađani podneli više od 8.000 žalbi na avio-kompanije
Foto: Pixabay
Reakcija kupaca izazvana je potezima avio-kompanija da ponude kredit vaučere za otkazane letove, a ne povrat novca za većinu putovanja otkazanih zbog pandemije korona virusa.
 
Nagli porast žalbi direktno se poklapa sa padom broja putnika od više 90 odsto kod kanadskih prevoznika.
 
Kanada se izdvaja od SAD i Evropske unije, gde su zvaničnici naložili avio-kompanijama da nadoknade kupcima otkazane letove i gde su prevoznici takođe dobili milijarde finansijske pomoći za industriju, za razliku od njihovih kanadskih kolega.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.