Ugostitelji iz Crne Gore traže otvaranje granica za građane Srbije

Asocijacija turističkih agencija Crne Gore poziva Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti da razmotri zahtev turističke privrede i otvori granice Crne Gore, odnosno liberalizuje ulazak građanima Srbije i regiona koji žele da putuju u Crnu Goru, kao što su i one to učinile.
Ugostitelji iz Crne Gore traže otvaranje granica za građane Srbije
Foto: Pixabay
Kako navode u saopštenju, koje prenosi RTCG, od početka pandemije, najviše je pogođena delatnost u Crnoj Gori, ali i u svetu je turizam.
 
Iz Asocijacija turističkih agencija poručuju i da će biti potrebno dosta vremena da se ta značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo kako bi nastavila da uspešno funkcioniše.
 
Predsednik Asocijacije Orhan Hodžić istakao je da sa trenutnim formalnostima za ulazak u Crnu Goru, odnosno i dalje potrebnim testovima, u najvećoj meri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Erlajns i drugi pružaoci usluga, jer zbog formalnosti i dodatnih troškova korisnicima usluga, kretanja putnika nema u zadovoljavajućem broju.
 
"Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahteva i za naše građane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati. Činjenica je da nas danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100.000 stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak građana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih", poručili su iz Asocijacije turističkih agencija.
  • Drži se svog imena

    08.11.2020 12:55
    Igumane,igumane,ne širi mržnju!
  • iguman

    09.10.2020 14:51
    Kod vas ni dzabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.