Organizovali avionski obilazak Australije za one kojima nedostaje osećaj letenja

Vodeća australijska avio-kompanija Qantas organizovala je sedmosatni kružni let po kontinentu za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja.
Organizovali avionski obilazak Australije za one kojima nedostaje osećaj letenja
Foto: Pixabay
U Australiji je zbog pandemije koronavirusa vazdušni saobraćaj gotovo obustavljen. Subotnji let bio je posebno živopisan put bez cilja.
 
U avionu Boing 787-9 Dreamliner koji je poleteo sa sidnejskog aerodroma Kingsford Smit u subotu bilo je samo 150 putnika.
 
Qantas je ležerno putovanje nazvao "jedinstvenim letom vazdušnog turizma nad nekim od najpoznatijih australijskih odredišta".
 
Celodnevni izlet - u avionu koji je obično namenjen međunarodnim letovima na velike daljine - sastoji se od više letova na maloj visini nad ključnim mestima duž obala Novog Južnog Velsa i Kvinslenda, kao i Uluru na severnoj teritoriji.
 
Put leta avionska posada osmislila je "kako bi prikazala jedinstveni australijski krajolik iz drugačije perspektive i bez potrebe da se brine o kontinuiranom zatvaranju granica", navodi Qantas.
 
Kapetan Aleks Paserini rekao je da letačke posade često prelaze ove znamenitosti kao deo uobičajenog leta na visini od 35.000 stopa (10,7 kilometara), a sada se tokom živopisnog leta avion spušta na 4000 stopa (1219 metara).
 
"Usmerićemo avion tako da putnici s obe strane imaju sjajan pogled, posebno na Uluru nakon što smo dobili posebno odobrenje za prelet. Biće to zaista poseban dan i uzbuđeni smo što smo se ponovno vratili na nebo", rekao je Paserini.
 
"Great Southern Land" takođe će leteti pored Velikog koralnog grebena i luke Sidnej pre nego što završi let tamo gde ga je i počeo.
  • Captain Walker

    12.10.2020 19:37
    Da li su našli Pobešnjelog Maksa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.