Ovo su uslovi za ulazak u Hrvatsku u toku letnje sezone

Hrvatska je otvorena za turiste koji imaju negativan PCR test ne stariji od 48 časova, antigenski test koji je na listi odobrenih u EU, potvrdu da su u poslednja tri meseca preboleli virus korona ili da je prošlo 14 dana od vakcinisanja drugom dozom vakcine, a ta pravila važiće i tokom letnje sezone, rečeno je u Ministarstvu turizma i sporta Hrvatske.
Ovo su uslovi za ulazak u Hrvatsku u toku letnje sezone
Foto: 021.rs
Ministarstvo turizma i sporta zatražilo je da turistički radnici budu vakcinisani prioritetno u maju, dolaskom svih novih vakcina, kako bi se turisti osećali što sigurnije, rečeno je u ovom ministarstvu.
 
Prema anketi koju je Ministarstvo sprovelo, 70 odsto turističkih radnika želi da bude vakcinisano. U Ministarstvu turizma navode i da se radi na tome da se osiguraju mobilni timovi za vakcinisanje turista.
 
"Bitno je da je Hrvatska bude otvorena za turiste, da mogu da dođu oni koji su zdravi i da potom mogu da sigurno borave u smeštajnim objektima, kao i da im omogućimo da znaju gde mogu da se testiraju za povratak na destinaciju. Bitno je i da su naši turistički radnici vakcinisani“, naveli su u ovom ministarstvu.
 
Portal navodi da je 6.500 objekata privatnog smeštaja već zatražilo oznaku o bezbednom boravku (Safe stay in Croatia), a ministar turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić nedavno su predstavili ovaj projekat, veb platformu putem koje svi zainteresovani mogu da nađu informacije o čemu je reč, da preuzmu bezbednosne oznake i da ostave svoje utiske.
 
Da bi dobili tu oznaku, moraju da ispunjavaju kriterijume, među kojima je i onaj da se od privatnih iznajmljivača traži da gostima daju sigurnosni komplet koji se sastoji od rukavica, maske i dezinfekcionog sredstva. Ministarstvo turizma propisuje da taj komplet može biti naplaćen, ali ne mora.
 
Inspektori će, navode u Ministarstvu, izlaziti na teren i po primljenim prijavama, a odlaziće i u nenajavljeni nadzor.
  • betmen

    31.03.2021 09:53
    ljudi to važi od 01.04.do tad treba psr test,vratio sam se pre 2 dana iz Hrvatske
  • Ivan

    27.03.2021 19:35
    Komentar
    Tekst mi nije jasan, da li su potrebni svi uslovi ili samo jedan od njih
  • neinformisan

    27.03.2021 09:28
    mere nemere
    Mere važe za EU, ne ex YU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.