Crnogorsko primorje poluprazno

Malo gostiju na početku letnje sezone boravi u turističkim mestima na južnom Jadranu. Rentijeri soba i apartmana žale se na posetu, hotelijeri imaju dosta posla.

Malo gostiju na početku letnje sezone boravi u turističkim mestima na južnom Jadranu. Rentijeri soba i apartmana žale se na posetu, hotelijeri imaju dosta posla.

I na najposećenijoj budvanskoj rivijeri, gde se trenutno odmara više od 21.000 turista, što je polovina od ukupnog broja gostiju u Crnoj Gori, domaćini se žale. Kažu da je manja poseta nego lane u isto vreme, mada turistička statistika govori nešto drugačije, pišu Novosti.

- U knjigama je, vele, bolje, ali u našim domovima je slabije - ističe Pero Joksimović iz Budve. - Bojim se da sledi julska rupa, koja će potrajati do sredine meseca. Nadamo se u tih mesec dana pune sezone, ali to je slaba uteha, ako se ima u vidu da je predsezona bila slaba.

Južnije i severnije, slična priča. U Sutomoru, Baru i Ulcinju kod privatnika je praznih soba na pretek, isto je i u Boki Kotorskoj. Domaćini nude krevet i za sedam evra, ali za sada pravog odgovora nema.

Kada su u pitanju hoteli, slika je drugačija. Oni najskuplji kao Splendid, Kvin, Montenegro i drugi u Bečićima, Maestral u Miločeru su poodavno puni, ali sobe su popunjene i u drugim objektima sa manje zvezdica.

- Zadovoljni smo posetom - priča Milan Mrvaljević, vlasnik Kompanije Merkur iz Budve, u čijem sastavu je popularni hotel „Mogren“. - Ona je rezultat naše ponude. Hotel je na izvanrednoj lokaciji, pristupačne cene čine da su sobe pune, ali i da je vanpansionski promet na terasi veoma dobar.
  • komsha

    06.07.2011 15:33
    sto bi isli u cg?
    ja godinama idem u grcku, jeftinije je i bolje..
    bolja usluga, cistije more...
  • 02.07.2011 07:10
    Pre nego što bilo ko krene ka MN neka se priseti zaražene i umrle žene iz Bačke Palanke, kao i pregaženih naših sugrađana... i još mnogo toga
  • SRBIN

    02.07.2011 06:40
    Kako se odnose prema Srbiji i srbima još imaju dosta turista nadam da će ih biti sledeće godine još manje.Kada bi se malo i Srbi iz Republike Srpske opametili u Bokokotorskom zalivu nebi bio noko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.