Malta plaća turistima da dođu

U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posetiocima i do 200 evra ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog leta, izjavio je ministar turizma Klejton Bartolo.
Malta plaća turistima da dođu
Foto: Pixabay
Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu letnji odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac.
 
Prema njegovim rečima, turisti koji rezervišu smeštaj u hotelu sa pet zvezdica dobiće 100 evra od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.
 
U sličnom aranžmanu, oni koji se odluče za hotel sa četiri zvezdice dobiće ukupno 150 evra, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvezdice dobiće 100 evra.
 
Podaci Svetskog saveta za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 odsto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovida-19.
 
Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posetilaca u 2019. godini, ali brojke su opale za više od 80 odsto od početka pandemije u martu prošle godine.
  • Alex

    12.04.2021 18:33
    Ne vracaju niti daju u novcu pare,nego u VAUCARIMA za pice...zivim na Malti dugo i znam provereno
  • X

    11.04.2021 06:40
    Y
    Pa pitanje glasi kolimokosta tih 3 dana u hotelu ako oni vracaju 200e?Koliko je onda dan 800e?
  • Bela

    10.04.2021 21:45
    Odlicna ideja !
    Samo, Letovanje bih produzio na 30. godina a ne tri dana.
    Milina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.