Građani Srbije moći će u Grčku od 19. aprila

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da će građani Srbije, prema trenutno dostupnim informacijama, moći da uđu u Grčku od ponedeljka, 19. aprila, i to ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja iz Bugarske.
Građani Srbije moći će u Grčku od 19. aprila
Foto: Pixabay
On je rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatu od nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.
 
Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti nasumično testirani, naveo je ambasador i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.
 
"Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu", izjavio je Spasojević.
  • Jasns

    16.04.2021 14:30
    sramni ambasador
    Kako moze taj ambasador da javlja novinarima a ne ceka zvanicno obavestenje od zemlje gde sedi i prima debelu platu da suruje po novinama. Ljudi ne krecite put Grcke dok nije zvanicno. Koliko citam tamo je karantin i nista ne radi. Valjda prvo svoje gradjane da oslobode karantina pa onda puste nas. Ambasador bolje da radi na jacanju ekonomije nego izvestava po novinama.
  • nik

    16.04.2021 07:16
    uh
    Vest je kao da se otvaraju vrata Raja od 19-og, ludnica....
  • Posmatrac

    15.04.2021 15:41
    Cek nisam razumeo, znaci i ko je vakcinisan i ko nije mora da plati po 9000 tamo i nazad za PCR test?
    Pa cemu onda vakcinacija, cemi Kovid pasosi? Kad je sve jedno, pcr test moras da radis, znaci 18000 din u oba pravca po osobi, puta tri ili cetiri zavisi kolika je porodica...leleeee pa to je samo 500-600e na PCR testove za jednu porodicu...plus smestaj, plus gorivo, plus hrana i pice tamo...brate mili pa to je najmanje 2000e, pa ko toliko zaradjuje odakle ljudima tolke pare???
    Malo je tih koji ce se radovati otvaranju granica....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.