Muzeji i galerije u Veneciji nakon godinu dana otvaraju vrata za posetioce

Nakon više od godinu dana zaključanih vrata, muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata posetiocima.
Muzeji i galerije u Veneciji nakon godinu dana otvaraju vrata za posetioce
Foto: Pixabay
Agencija Ansa javlja da čuvena galerija "Pegi Gugenhajm" danas prima prve posetioce koji su rezervisali karte unapred. Postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada na vodi.
 
Za danas je predviđeno i otvaranje Duždeve palate i Muzeja Kavur, a i umetnička galerija Akademije danas će, nakon jednogodišnje pauze, primiti prve posetioce.
 
"Veoma je važno da nakon što smo predugo ostali zatvoreni i bez posetilaca postepeno otvaramo muzeje i galerije. To je znak nade. Svi smo umorni i obeshrabreni, i dobro je da otvorimo za publiku kulturne ustanove jer su deo našeg identiteta i svakodnevnog života", rekla je direktorka umetničke galerije "Pegi Gugenhajm", Karol Vail.
 
Sve strukture koje se otvaraju primiće posetioce uz strogo poštovanje anti-kovid mera kao što su unapred obezbeđena rezervacija, obavezno nošenje zaštitnih maski, ograničen broj posetilaca raspoređenih u smene i poštovanje fizičkog razmaka među osobama.
 
Za posetioce iz drugih delova Italije, pre prelaska regionalnih granica ili putovanja vozom, obavezno je imati negativan test na kovid19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.