U Crnoj Gori 57.000 turista, najviše iz Srbije i BiH

U Crnoj Gori boravi gotovo 57.000 turista, a najviše gostiju je, između ostalog, iz Srbije i BiH, podaci su Nacionalne turističke organizacije.
U Crnoj Gori 57.000 turista, najviše iz Srbije i BiH
Foto: Pixabay
"Prema podacima o preseku broja gostiju koje lokalne turističke organizacije crnogorskih opština dostavljaju svake sedmice Nacionalnoj turističkoj organizaciji, procena je da je juče u Crnoj Gori boravilo gotovo 57.000 turista", saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
 
Ističu da najviše gostiju dolazi iz Srbije, BiH i Albanije, dok ima i onih iz Ukrajine, Poljske, Mađarske, Izraela i Rusije.
 
Iz ove organizacije navode da se u danima vikenda beleži veliki broj domaćih gostiju koji i ove godine, većinom, odmor provode u svojoj zemlji, najviše na crnogorskoj obali, ali je primetna dobra poseta i severnim krajevima zemlje.
 
"Prisutan je značajan porast potražnje za seoskim domaćinstvima, naročito onima koji nude dodatne sadržaje kao što je, na primer, priprema domaće hrane", naveli su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.
  • Sasa

    01.07.2021 13:54
    Mi smo dobre komsije
    A odakle bi ih bilo najvise do juce smo bili jedna drzava, ja cu ovog meseca avionom do Podgorice pa cars4rent-om do Herceg Novog.
  • zaludna

    26.06.2021 22:55
    Hm, iskreno, ni u najludjoj nocnoj mori, nisam mogla ovakav scenario doziveti, a ni zamisliti...sveo se godisnji odmor na odbrojavanje razmaka izmedju ispustanja kanalizacije i konstantnog nadgledanja morske povrsine od najezde toalet papira i ostalog taloga iz kanalizacije...ovakva nebriga o turistima je porazavajuca...imati tu lepotu i ziveti od nje, a ne resiti sistem kanalizacije...prosto cudovisno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.