Putnici iz Srbije zaglavljeni u Palermu, Alitalija otkazala letove

Građani Srbije "zarobljeni" su na aerodromu u Palermu jer su danas otkazani gotovo svi letovi ka Rimu odakle se preseda za Beograd.
Putnici iz Srbije zaglavljeni u Palermu, Alitalija otkazala letove
Foto: Pixabay
Letove je otkazala Alitalija, ali su se u problemu našli i putnici koji su karte kupili preko Etihada, Er Fransa, Er Srbije, KLM, Er Baltika jer su te kompanije imale "kod šer" sa Alitaljom, odnosno zajednički let.
 
Redakciji portala Nova.rs javili su državljani Srbije kojima je danas otkazan let za Rim. U prestonicu Italije trebalo je da otputuju oko 15 sati odakle je put trebalo da nastave dalje ka Beogradu. Kartu su, kako kažu, kupili preko Er Srbije. Iz Beograda do Rima su leteli Er Srbijom, a iz Rima do Palerma Alitalijom. Na isti način je organizovano povratno putovanje. Osim što se nije desilo.
 
"Po dolasku na aerodrom nam je rečeno da je let Alitalije otkazan i nismo dobili za to nikakvo objašnjenje. U Alitaliji su nam rekli da novi let, kartu mora da nam obezbedi Er Srbija preko koje smo kupili povratno putovanje. Besomučno smo zvali kol centar Er Srbije i na kraju ih dobili, mislim, tek posle pola sata. Od njih smo dobili objašnjenje da oni nisu u obavezi da nam obezbede kartu za novi let već Alitalija koja je otkazala putovanje", navodi Ivana.
 
Po rečima ove putnice, Alitalija je tek posle upornog ubeđivanja i prepirke pristala da im obezbedi novu kartu za Rim. Ono što je problem je što je reč o letu koji je planiran tek za četiri dana. Treba napomenuti da je obaveza kompanije koja otkaže let da obezbedi i smeštaj sve do odlaska.
 
Na zvaničnom sajtu aerodroma u Palermu može se videti da su svi letovi ka Rimu do 15:30 otkazani. 
  • Rale

    28.09.2021 16:25
    Malo konfuzna vest
    Pitam, kome je placen let i ko je prihvatio obavezu? Znaci taj mora sve da objasni, namiri troskove i organizuje povratak. Sve ostalo je laz i manipulacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja