Indija otvorila granice za potpuno vakcinisane turiste

Indija je danas otvorila granice za potpuno vakcinisane turiste koji putuju čarter letovima, prvi put nakon marta 2020. godine kada je zbog korona virusa uveden karantin za sve koji uđu u zemlju.
Ovu odluku je ranije ovog meseca objavilo indijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon što je broj dnevnih infekcija pao ispod 20.000 u odnosu na 400.000 koliko je bilo u maju.
 
Skoro 70 odsto odrasle populacije u Indiji je primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida-19, što je više od 970 miliona doza vakcina.
 
Ranije ovog meseca, indijsko veće za medicinska istraživanja, vodeće medicinsko telo Indije, upozorilo je da bi turizam mogao dovesti do naglog porasta broja zaraženih ako se turisti ne budu striktno pridržavali sigurnosnih protokola.
 
Prema zvaničnim podacima, manje od tri miliona turista je posetilo Indiju 2020. godine, što je pad od više od 75 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.