Evo gde su najbolje plaže na svetu

Španija je svetski šampion po kvalitetu plaža, dok je na drugom mestu globalne rang liste Grčka, preneli su grčki mediji.
Evo gde su najbolje plaže na svetu
Foto: Pixabay
Kako je navelo Grčko društvo za zaštitu prirode, španske plaže dobile su 621 plavu zastavicu, a Grčke 581, prenosi grčki list "Katimerini".
Najveći broj grčkih plaža obeleženih plavom zastavicom - sertifikatom kvaliteta, nalazi se na ostrvu Rodos (55), za kojim slede Nea Propontida na Halkidikiju (19) i Sitonija i Hersonisos na istom poluostrvu, sa po 18 plavih zastavica.
Posle Rodosa, grčka ostrva s najkvalitetnijim plažama su Hios (15), Kefalonija (13) i Kos (12).
 
Najviše plaža s plavom zastavicom u Španiji nalazi se u Valensiji, kao i prošle godine, a Andaluzija je zabeležila najveći porast u kvalitetu plaža.
 
Plave zastavice dodeljuje Fondacija za edukaciju iz oblasti životne sredine, neprofitna i nevladina organizacija koju čini 65 organizacija u 60 zemalja članica.
 
Da bi plaža bila obeležena plavom zastavicom, mora da ispuni nekoliko kriterijuma u oblasti zaštite životne sredine, pre svega kvalitet i bezbednost vode i obale.
  • Banderaš

    23.05.2022 16:53
    Vreme,pare i zdravlje
    3 su uslova neophodna za srecu-vreme,pare i zdravlje.Ako imate sva 3 uslova,svaka plaza vam je najlepša na svetu.
  • Navajo

    23.05.2022 15:24
    Moja je najbolja
    Ali na žalost zabranjena
  • Zika

    23.05.2022 14:41
    Zika
    Najbolje su gde covek moze da plati!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja