Putnici prijavili problem sa kovanicama evra na naplatnim rampama u Severnoj Makedoniji

Veliki broj srpskih državljana koji se kolima uputio ka Grčkoj prijavljuje novinu u vidu toga da radnici na naplatnim stanicima u Severnoj Makedoniji ne primaju kovanice od dva evra.
Putnici prijavili problem sa kovanicama evra na naplatnim rampama u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
Prema objavi u Fejsbuk grupi "Grčka uživo", njihovi članovi unutar Viber grupe u velikom broju prijavljuju problem sa plaćanjem. 
Kako su pojedini pisali, navodno se radi o pojavi falsifikovanih kovanica od dva evra, usled čega se primaju samo manji apoeni. Jedan od korisnika priložio je u vidu posta i fotografiju sa jednog od naplatnih punktova.
"Na Viber zajednici "Grčka uživo - Explore Greece Live", koju inače možete pratiti i informisati se neposrednije o trenutnim stanjima na granicama nego ovde, o putu do Grčke, a i samoj Grčkoj nekoliko članova piše da se na naplatnim rampama u Severnoj Makedoniji ne prihvataju kovanice od dva evra, već samo manji apoeni (jedan evro ili 50 centi), a po instrukciji makedonskih banaka koje su primetile da ima dosta falsifikata.
 
Imajte to na umu kad krenete na put, kao i to da ukoliko od prošle godine posedujete tag za naplatne rampe koji ste dobili besplatno možete dopuniti putem kartica na ovom sajtu: https://etc.roads.org.mk/AMC. Takođe ovih dana se beleži veliki zastoj na integrisanoj granici Preševo - Tabanovce gde ljudi čekaju u proseku od sat do dva. Na Evzoniju je prosečno čekanje ovih dana 45 minuta do sat vremena preko dana i manje tokom noći. Granični prelaz Dojran je i dalje manje opterećen", navodi se u saopštenju grupe.
 
Ova informacija još nije zvanično potvrđena, ali sudeći po fotografiji i iskustvima naših turista u više grčkih grupa gde se informišu o stanju na graničnim prelazima, kao i ostalim tehnikalijama vezanim za samo letovanje, ova situacija sa kovanicama je počela juče.
 
Kada se radi o prohodnosti na graničnim pravcima, sudeći po kamerama na graničnom prelazu Preševo - Tabanovci i Bogorodica - Evzoni, samobraćaj se odvija usporeno zbog velikog broja vozila, što je tipično za ovo doba godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja