Vizer proglašena najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom

Avio-kompanija Vizer proglašena je najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom na dodeli Nagrada za održivost za 2022. godinu časopisa World Finance.
Vizer proglašena najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom
Foto: Pixabay
World Finance je čestitao pobednicima na pomoći u uvođenju promena koje donose transformaciju i posebno pohvalio Viz Erovu konstantnu posvećenost održivosti, naročito njegov ambiciozni program obnove flote i druge inicijative za uštedu goriva.
"Ova avio-kompanija je ponosna što ima najniže ugljenične emisije po putniku na svaki pređeni kilometar u Evropi i obavezala se da će ih dodatno smanjiti za 25 odsto do 2030. u poređenju sa 2019. godinom", navodi se u saopštenju.
Nagrade za održivost časopisa World Finance se dodeljuju već četvrtu godinu kompanijama kojima su ekološke vrednosti prioritet u poslovanju u trideset različitih industrijskih sektora, od zdravstva, preko digitalnih valuta, do vazduhoplovstva.
 
Direktor za ljudske resurse i pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja u Vizeru Johan Ejdhagen rekao je da im je čast što su osvojili priznanje za najodrživiju niskotarifnu avio-kompaniju što je, kako je naveo, dokaz njihove konstantne posvećenosti održivosti.
 
"Naša strategija održivosti je ambiciozna i mi nastavljamo da ulažemo u najsavremeniju tehnologiju u cilju održivijeg putovanja avionom. Sa svojom modernom flotom, inicijativama za uštedu goriva i ulaganjem u tehnologiju, Vizer je ekološki najefikasniji izbor za putovanje avionom", rekao je on.  
  • wizz

    01.07.2022 13:39
    Wizz air vec duze vreme drzi titulu najgore niskobudzetne kompanije. To zna svako ko leti redovno po Evropi. Promene reda voznje, otkazani letovi, u avionu prljavo ko u busu, neljubazno osoblje.
  • maja

    01.07.2022 09:18
    haha
    ma da... juce mi je tri puta pomeran let, da bi na kraju bio otkazan. sledeci tek u ponedeljak, a pasoš ističe. prpšle nedelje ženi odložen let za 4 dana. napumpali cene, sada maltene i ručni prtljag naplaćuju. katastrofalni su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja