Grčka: Nova odluka o turistima koji se na letovanju zaraze koronom

Novom odlukom koju su grčke vlasti donele ranije ove nedelje utvrđeno je da turisti koji se zaraze kovidom u Grčkoj više neće morati da idu u karantin.
Grčka: Nova odluka o turistima koji se na letovanju zaraze koronom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Odlukom o zdravstvenom protokolu ministarstva turizma, zdravlja i privrede, više neće biti karantinskih soba u hotelima. 
 
To znači da putnici koji se zaraze virusom neće morati da poštuju pravila samoizolacije dok su u Grčkoj, prenosi Euronews Srbija pisanje ShengenVisaInfo.com.
Dosadašnje pravilo koje je zahtevalo da svi zaraženi virusom ostanu u karantinu pet dana, dakle, više neće važiti za putnike.
Napominje se da će, u skladu sa novim protokolima, putnici u Grčkoj moći da biraju da li žele da ostanu u samoizolaciji onoliko dana koliko su rezervisali smeštaj, dok oni koji to ne žele neće ni biti u obavezi.
 
Osim toga, turisti zaraženi kovidom moći će da pristupe i trajektima, avionima i drugim vidovima prevoza, ali će u tom slučaju morati da nose FFP2 ili KN95 masku sve vreme.
 
Grčka je još u maju ukinula sva ograničenja prelaska granice u vezi sa kovidom. Od tada je svim putnicima, bez obzira na zemlju porekla, dozvoljen ulazak u zemlju bez ograničenja.
 
Međutim, vlasti bi uskoro mogle da izdaju preporuku nošenja maske u zatvorenom prostoru jer se broj slučajeva zaraze naglo povećao u poslednje četiri nedelje.
  • Sovra

    10.07.2022 08:43
    Bice veselo
    Kada zaraženi uđe u bus za Srbiju, pa 15,16 njih 50 zajedno.
  • 313

    10.07.2022 07:58
    Našli se
    Hoće Grci da što pre dođu do kolektivnog imuniteta. U tome će imati nesebičnu pomoć mudrih Srba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja