Da li ste posetili "najprijateljskiji" grad?

Kada posetite neko novo mesto, na vaš doživljaj umnogome utiče raspoloženje lokalaca i to koliko su prijateljski nastrojeni i druželjubivi.
Da li ste posetili "najprijateljskiji" grad?
Foto: Pixabay

Sada znamo i koji grad je dom prijateljski raspoloženim stanovnicima, prenosi City magazin.

Magazin Time Out sproveo je godišnju anketu o gradovima sveta, gde je ispitano više od 20.000 ljudi o hrani, piću, kulturi, društvenom životu i održivosti u njihovim gradovima. Na osnovu svega toga, za najprijateljskiji grad je proglašen Glazgov, jer čak 78 posto njegovih stanovnika smatra da je njihov grad prijateljski nastrojen.

Na drugom i trećem mestu nalaze se Mančester i Dablin, ali nije bilo previše razlike u glasovima, tako da ćete i tamo naići na otvorenost i veseli duh lokalaca. Barem po onome što kaže anketa. 
 
Sa druge strane nalazi se Pariz, jer samo osam posto njegovih stanovnika smatra sebe prijateljski nastrojenim, a sličan je slučaj sa Tokijom i Meksiko Sitijem, gde je ova brojka 20 odsto.
 
Škotska je sveukupno prošla dobro i na velikom indeksu gradova ovog magazina, tako da definitivno vredi razmišljati o poseti. A kada su u pitanju ostali gradovi čiji stanovnici smatraju sebe otvorenim, veselim i prijateljski nastrojenim, lista izgleda ovako:
 
1. Glazgov
2. Mančester
3. Dablin
4. Porto
5. Čikago
6. Mumbaj
7. Montreal
8. Marakeš
9. Tajpej
10. Akra

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.