Da li kupaći ide u veš mašinu i koliko često se pere?

Prema sajtu The Spruce, dva najbolja saveta za održavanje kupaćeg kostima u optimalnom stanju su da ga operete odmah nakon upotrebe i da ga operete ručno.
Da li kupaći ide u veš mašinu i koliko često se pere?
Foto: Pixabay
Kada je kupaći kostim izložen kremi za sunčanje, znoju i hemikalijama, to šteti njegovoj elastičnosti, a hlor iz bazena može učiniti da kostim požuti.
Međutim, stavljanje kupaćeg u mašinu za pranje veša je loš izbor, jer materijal možda neće preživeti ovaj veoma intenzivan proces, prenosi City Magazin. Umesto toga, potopite ga u hladnu vodu 30 minuta da biste uklonili znoj i hemikalije, a zatim uradite drugo potapanje sa malom količinom deterdženta za veš - oko kašičice. Belo sirće takođe može da deluje. Obavezno okrenite kostim naopačke. Nakon ispiranja, iscedite višak vode i ostavite da se kupaći osuši na vazduhu.
Da li treba da operete kupaći kostim posle svake upotrebe?
 
Ako niste koristili kremu za sunčanje - iako bi to apsolutno trebalo - i niste izložili kupaći kostim hloru, možda ćete moći da se izvučete sa pranjem nakon svakih nekoliko upotreba, ali zaista je najbolje da ga operete što je pre moguće.
 
Možete li koristiti mašinu za pranje veša za kupaći kostim?
 
Dok se većina kupaćih kostima najbolje pere ručno, neke kompanije prave kupaće koji su pogodni za pranje u mašini za veš. Najbolje je da proverite oznaku na etiketi, pre nego što odlučite da stavite kupaći u mašinu.
 
U slučaju da ste u gužvi i ne stižete da se bavite ručnim pranjem veša, možete da ubacite svoj kupaći kostim u mašinu, ali ga prethodno stavite u vreću za odeću i izaberite najmanje intenzivan ciklus pranja.
  • ...

    31.07.2022 05:14
    Nikako da ukapiram koji deo kupaceg predstavlja onaj deo dole levo.
  • Losmi

    30.07.2022 11:19
    ...
    Uglavnom udjem sa istim šorcem u kupatilo (naravno ako sam išao na bazen ili u reku blizu kuće) i istuširam se sa tim šorcem, operem ga dok je na meni šamponom, onda skinem i isperem dobro, ako idem sutra na isto mesto, ne ide u mašinu, a ako ne idem, ide odmah na pranje nakon što se osuši.
    Ako se kupam dalje od kuće gledam da se tamo negde istuširam sa tim šorcem pre nego što ga stavim u kesu da ga nosim kući, pa kad dođem sušenje i pranje.
    Po meni najbitnije je isprati posle svakog kupanja, a pogotovo ako ste na moru ili bazenu.
    Pre ćete naći tuš na bazenu nego na moru, ali mislim da je to najgore za kupaći, da se suši po jakom suncu dok na sebi ima soli ili hlora sa sve znojem i kremama za sunčanje.
  • V

    30.07.2022 09:59
    Sve zavisi šta radite dik nosite kupaći. Nema tu mudrosti, probaš, pa vidiš šta je najbolje
    Ja plivam u Dunavu i perem kupaći u veš mašini posle svakog kupanja. Ništa im ne fali ni posle par godina nošenja i svakodnevnog pranja, a ako ne operem usmrde se, mogu da ih bacim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.