VIDEO Jedina crnogorska plaža na listi "Gardijana": Smaragdna voda okružena šumovitim planinama

"Gardijan" je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu - jedna je u Crnoj Gori.
Reč je o plaži Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.
"Crnogorska Budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja", stoji u opisu "Gardijana".
Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto - kupalište Pura vida na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.
 
Na samoj plaži, u more se uliva i potok sa izvorskom vodom, a ovde možete i da birate da li ćete da uživate na pesku ili stenama, piše Zadovoljna.rs.
 
 
Do pre nekoliko godina na plažu Drobni pijesak se moglo doći samo brodovima, a to je i danas najlepši, pa i najlakši način.
 
Brodići u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak "Drobni pijesak plaža" koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savetuje poseban oprez.
 
Opširnije na Zadovoljna.rs.
  • Ana

    04.08.2022 21:02
    Ana
    Ko je zadovoljan sobom, bice mu lepo gde god da ode.Nadje uvek nesto pozitivno…Gundjala uvek gundjaju…Je li sve po standardu u gradu u kom zivite, ili preciznije, u vasoj kuci?
  • Zlata

    04.08.2022 13:51
    Idem svuda po svetu i lepo je ali Crna gora mi je posebno draga i zbog uspomena koje me vezu i zbog mog naroda.I zbog Jadrana.Ziveli.
  • L

    04.08.2022 07:52
    L
    Ako hoces bas u CG zna se gde se ide!!! Ostalo je sve neki vid,visedeceniskog nasledja od roditelja?! Neidem vise u CG jer nisam zadovoljan nicim kao turista,covek koji daje novac za svoje,nabedjeno uzivanje!!! U danasnje doba,zaista je suludo ici na jednom mestu! Treba obici,mnoge destinacije kojih ima,zaista puno i odabrati sebi stati,odgovara!!! Obisao sam,zaista dosta ali mije Istra i Dubrovnik na prvom,mestu!!! A posle....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja