VIDEO: Tasos i dalje gori, vatra iznad naselja gde su srpski turisti

Požar koji je u sredu izbio na Tasosu, u naselju Skala Potamia i dalje bukti, a u pokušaju obuzdavanja vatrene stihije povređen je jedan dobrovoljac.
U naselju Kinura izdat je nalog za evakuaciju, a građani su dobili na svoje mobilne telefone poruku da se upute ka luci, prenosi Euronews Srbija.
Požar gase 102 vatrogasca, 33 vozila, pet timova pešadijskih odeljenja, četiri aviona i pet helikoptera.
 
Predstavnik Vatrogasne službe Janis Artopajos delovao je optimistično i rekao za TV Skaj da veruje da će požar danas biti stavljen pod kontrolu.
 
 
Zamenik gradonačelnika Tasosa Stratos Pirinas izjavio je da je požar izbio previsoko u oblasti Lefti i da se ne može smatrati slučajnim.
 
Ovakav stav deli i zamenik guvernera Kavale Aleksis Politis, koji je za TV Skaj izjavio da je ovo drugi put da požar izbija na istom mestu, što izaziva sumnju.
  • Lala

    11.08.2022 18:59
    Turista
    Vidim i ti si bio na plaži!
  • Lala

    11.08.2022 15:26
    turista
    I turisti su zabrinuti naravno, a šta bi po tebi trebalo da rade? Da idu u šumu?
  • Tasos

    11.08.2022 11:45
    Nalazim se u Skala Potamiji, blizu požara, izbio je oko 20h sinoć na grebenu iznad Skala Potamije, vatrogasci celu noć gase, a od 6.30 požar gasi više od 10 aviona i helikoptera, neki od njih uzimaju vodu na plaži, a turisti, ko da se ništa ne dešava, kupanje, sunčanje, plaža puna...
    Inače, meštani su zabrinuti, ali ne paniče, svi rade svoje poslove.
    Kamera uživo: https://www.go-thassos.gr/about-thassos/webcam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.