Krenuo železnički saobraćaj iz Bara, voz za Beograd po redu vožnje

Nešto posle 15 časova uspostavljen je železnički saobraćaj između Sutomora i Bara, a noćni voz iz Bara za Beograd će krenuti po redu vožnje.
Krenuo železnički saobraćaj iz Bara, voz za Beograd po redu vožnje
Foto: Pixabay

Železnički saobraćaj obustavljen je u sredu oko 19 časova na delu pruge između stanica Sutomore i Bar, zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge i intervencije vatrogasne službe.

Požar se velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sam kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz kolosek.
"Ekipe Železničke infrastrukture Crne Gore su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar celu noć do šest časova jutros", navodi se u saopštenju.
 
Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija, koju pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima.
 
Tokom sanacije pruge zamenjeno je 55 pružnih pragova.
 
"Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore - Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje. Napon je uključen oko 15 časova, po završetku gašenja požara i uspostavljeno je normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar", saopšteno je iz ŽPCG i ŽICG.
 
Kombinovani međunarodni voz je krenuo iz stanice Virpazar u 13.14h sati za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.
 
"Noćni voz iz Bara će krenuti, kako kažu, prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju", navode iz ŽPCG i ŽPCG.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja