FOTO: Grčko ostrvo koje turisti ne posećuju toliko često, a raj je na planeti

Ostrva u Grčkoj koja Srbi tradicionalno obilaze leti su Tasos, Skijatos, Krf, Krit, Kefalonija, dok maštaju o Santoriniju i Mikonosu.

Paros je za naše ljude još neistražen, a izgleda kao raj na zemlji, piše Nova.

Paros je grčko ostrvo sa zlatnim plažama, brojnim dolinama sa vinogradima i maslinjacima. Nalazi se u centralnom delu ostrvske grupe Kiklada, u kojoj se nalaze i popularna ostrva Mikonos i Santorini, ali nepravedno ostaje u njihovoj senci.

Bele kućice sa plavim prozorima i vratima, prošarane ružičastom bojom cveta bugenvilija, zatim narandžastom i žutom bojom drveća pomorandže i limuna, čiji se mirisi mešaju sa mirisima tradicionalne grčke kuhinje, su prizori koji vas očekuju čim zakoračiti na ostrvo.
 
 
Uske ulice sa belim niskim kućama koje svojom bojom odudaraju od veoma tamnog zemljišta odlikuju glavni grad Parikija. Ovaj miran gradić čiji su taverne pune turista je najposećenije mesto na ostrvu. Svojom arhitekturom, uskim kamenim uličicama, starim crkvama i dućanima, ujedno je i jedan od najznačajnijih kikladskih mesta.
 
Ova prijatna atmosfera privlači brojne turiste u taverne i restorane uz more kao i bogati noćni život.
 
Još jedno mesto koje privlači turiste je i selo Lefkes, najviše je selo na ostrvu na 200 metara nadmorske visine.
 
Poznato turističko mesto je i luka Nausa, koja je bila značajni centar kroz istoriju. Turisti u ovom gradu mogu da posete zamke iz XV veka i vizantijski muzej. Ovo nekadašnje ribarsko selo sa venecijanskom ribarskom lukom je najautentičnije i najlepše mesto na ostrvu danas, poznato po dobrim ribarskim restoranima koji se nalaze tik uz obalu mora.
 
Ostrvo Paros uglavnom posećuje mlađa populacija, uvek raspoložena za zabavu i živopisnu atmosferu. Na svega 45 minuta od Mikonosa, ovo ostrvo vam nudi nezaboravan provod sličan onome na pomenutom ostrvu, ali daleko jeftiniji.
 
Paros je izazvao posebno interesovanje srpskih turista ove godine, ali naše agencije ga još nisu registrovale.

Kako do ovog rajskog ostrva? Brzim trajektom od Atine do Parosa se stiže za manje od tri sata, ali Paros poseduje i sopstveni aerodrom, sa najviše dnevnih letova za Atinu.

  • n

    19.08.2022 16:23
    @Alo
    "Molim Vas da ne promoviše te Grčka ostrva. Neka ljudi idu na Tri prsta. Treba i mi da se odmorimo od naših".

    Njihovo je pravo da promovisu ono sto gradjani zele da vide,promovisu i Hrvatsku i CG i Albaniju...neko ne ide zbog tri prsta,nekoga ne zanima ni sahovnica iz WW2, neko jednostavno ide zbog prirodnih lepota,cene i drugih atrakcija,nismo svi isti i za svakoga ne mora da bude isti izbor letovanja. Ti idi gde ti se svidja.
  • Aleksej

    19.08.2022 12:50
    Ma hajde
    Rado bih posetio, ali... Ekonomski tigar i skriveni zmaj mi ne daju...
  • Dragan

    19.08.2022 09:57
    Dr
    Ne zanimljivo.Ja krenuo u istraživanje odakle se ovaj kontinent zove Evropa.Evropa je bila boginja u koju je vrhovni bog Zevs bio zaljubljen (piše Homer) e sad naziv za kontinent da se zove Evropa potiče od Feničana jer kod njih Evropa znači zapadne zemlje.Evropa je sa Australijom naj manji kontinent.E takve stvari se u pravim sajtovima objavljuju leti.A sad odoh na you tu e i da gledamo kroz svemirski teleskop Webb koji ide svaki dan online.Tra6im bogove,svetitelje,relikvije,Vida,Stevu,Savu ali nikako da ih nađemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.