Grčka ostrva na kojima je najtoplije u septembru

Septembar je najbolji mesec za grčka ostrva: temperature su još visoke, more je toplo i nema letnjih gužvi.
Grčka ostrva na kojima je najtoplije u septembru
Foto: Pixabay
Predstavljamo spisak ostrva na kojima je u ovom periodu najtoplije, prenosi Nova S.
Kos
 
Kao na većini grčkih ostrva, početak septembra na Kosu zna da bude jako vruć, dok krajem meseca temperature kreću da padaju. 
 
S prosečnom dnevnom temperaturom od 28 stepeni Celzijusa i 11 sati sunca, more je na prijatna 24 stepena, a noću temperatura retko padne ispod 20 stepeni.
Krit
 
Krit je najveće grčko ostrvo izuzetne prirodne lepote, pozvani ste da ih istražite - dnevna temperatura je u proseku 27 stepeni, broj sunčanih sati je 10, a kiše u septembru tamo gotovo da nema. 
 
Temperatura mora je savršena za kupanje na 23 stepeni, a noću se temperature obično drže iznad 18.
 
Samos
 
Teško je odoleti skretanju ​​sa utabanih staza na Samosu do skrivenih, fantastičnih plaža, ili tradicionalnih sela, ali imajte na umu da je u septembru prilično vruće, sa 11 sunčanih sati dnevno i maksimalnim dnevnim temperaturama od 29 stepeni. Noću su minimalne temperature oko 17, a more se drži na oko 23 stepena.
 
Krf
 
Krf je takođe lep u septembru, kad temperature dnevno u proseku idu do 27 stepeni, more je na oko 24, a plaže su prijatno tihe. Tek krajem meseca postoje šanse za kišu, uglavnom možete da računate na devet sunčanih sati dnevno.
Santorini
 
Santorini je malo hladniji, s prosečnim dnevnim temperaturama od 25 stepeni, ali na njegovim peščanim plažama more je sjajno za plivanje sa prosekom od 24 stepena. Takođe, dani imaju 10 sunčanih sati i skoro da ne postoje šanse za kišu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.