Organizatori Oktoberfesta napravili izuzetak: Zbog hladnog vremena dozvoljena prodaja kuvanog vina

Kuvano vino je kontroverzno piće na Oktoberfestu, gde se od posetilaca očekuje da piju pivo na litre, a ipak organizatori su ove godine učinili izuzetak zbog neobično hladnog i kišnog vremena.
Organizatori Oktoberfesta napravili izuzetak: Zbog hladnog vremena dozvoljena prodaja kuvanog vina
Foto: Pixabay
Od nedelje štandovi sa sladoledom na velikom minhenskom festivalu smeće da prodaju to toplo piće nakon odluke organizatora festivala kao odgovor na vremensku prognozu za drugu nedelju festivala. Iako je miris kuvanog vina sveprisutan na nemačkim božićnim sajmovima, nepojmljiv je na najvećem svetskom festivalu piva.
Puštanje božićnih pesama ovako rano u godini malo je preterano, rekao je u nedelju direktor festivala Klemens Baumgartner, zamerajući na izboru muzike na nekim štandovima, ali je rekao da je dopuštenje za kuvano vino neophodno kako bi se osiguralo da se prodavci sladoleda vrate 2023. godine.
Uprava festivala sme da odobri prodaju kuvanog vina samo u retkim slučajevima, na primer kada je prodaja sladoleda ozbiljno smanjena zbog lošeg vremena. Godine 2008. kuvalo se vino nakon što su se temperature danima kretale oko 10 stepeni.
 
Početak Oktoberfesta 17. septembra ove godine bio je popraćen obilnom kišom, nakon koje je usledilo samo nekoliko dana sunca.
 
Kao rezultat toga, posećenost ovogodišnjeg Oktoberfesta je pala, rekli su organizatori kultnog festivala piva u Minhenu, s oko tri miliona posetilaca do sada, uprkos nadama da će se broj povećati nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije.  
 
Brojka je znatno niža od otprilike 3,3 miliona ljudi koji su posetili Oktoberfest u prvoj nedelji 2019. - poslednjem koji je održan pre pandemije.
  • Looooooooooooooooool

    27.09.2022 13:24
    Novinari, novinari
    "smeće da prodaju"

    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.