VIDEO: Italijanska regija plaća ljudima da je posete kao turisti, uz jedan uslov

U Italiji postoje sela u kojima se kuće prodaju po ceni jedne šoljice kafe, postoje mesta koja su spremna da vam plate poprilično da se doselite u njih...
VIDEO: Italijanska regija plaća ljudima da je posete kao turisti, uz jedan uslov
Foto: Pixabay
Odnedavno Italija ima i prvu regiju u koju turisti mogu doći na plaćen odmor.
Naime, regija Friuli Venezia Giulia na severoistoku zemlje vratiće troškove putovanja svima koji u nju stignu iz nekog italijanskog grada, sve dok to učine tako što će putovati vozom.
Ako vam to nije dovoljno kad se zateknete u Italiji, možete dobiti i besplatne ulaznice za muzeje, besplatno korišćene javnog prevoza i brojne druge popuste.
 
Ima samo jedna caka. Morate na odmoru ostati barem dve noći. To nije naročito problematično pošto se radi o regiji bogate istorije, prekrasnih planina, kilometara i kilometara vinskog turizma i nekih od najboljih plaža u Italiji.
 
Ova ponuda važi do 31. marta 2023. godine. PromoTurismoFVG, lokana turistička zajednica, u tom vremenskom intervalu će vraćati novac svima koji vozom stignu u Trst, Udine ili neki od obalskih gradića poput Grada ili Lignano Sabbiadorea, a sve s ciljem promocije održivog turizma.
 
  • Slavko

    12.10.2022 11:39
    Ne vidim problem...
    Ne znam u čemu je zez, ali mislim da bih rado prihvatio. Dva dana mogu da budem bilo gde, a kamoli u jednom takvom mestu u Italiji. Ioanako imam želju da jednog dana pozovem medjunarodne selidbe pro move i preselim se u Toskanu. Možda to učinim i malo ranije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.