Er Srbija od 7. novembra pojačava saobraćaj do Istanbula

Er Srbija će, zahvaljujući rastućoj potražnji za letovima između Beograda i Istanbula i saradnji sa Turkiš erlajnsom, od 7. novembra početi postepeno da povećava broj letova između dva grada.
Er Srbija od 7. novembra pojačava saobraćaj do Istanbula
Foto: 021.rs
Tokom zimske sezone biće do 17 letova nedeljno, umesto sadašnjih 10.
Takođe, putnike tokom letnje sezone 2023. godine između dva grada očekuje čak šest letova dnevno, saopštila je Er Srbija.
Tri leta će obavljati Er Srbija, a preostala tri Turkiš erlajns, sa kojim Er Srbija ima kod-šer saradnju.
 
Ovo partnerstvo će Istanbul učiniti najbolje povezanim globalnim saobraćajnim čvorištem dostupnim za letove iz Beograda, dok će putnici koji lete iz Istanbula preko Beograda imati najbolju moguću povezanost sa širim regionom Balkana.
 
Istovremeno, Er Srbija će postati evropska avio-kompanija sa najviše nedeljnih letova sa istanbulskog aerodroma.
 
"Posle višegodišnje pauze, u decembru 2019. godine, Er Srbija je ponovo započela letove za Istanbul. Za samo tri godine i uprkos pandemiji COVID-19, zahvaljujući saradnji sa Turkiš erlajnsom, napredovali smo od nule do planirana tri leta dnevno. Tokom zimske sezone, osim 17 letova nedeljno iz Beograda, Er Srbija će do najvećeg grada Turske leteti i po dva puta nedeljno iz Niša i Kraljeva. Nastavljamo da širimo kod-šer saradnju i van Istanbula", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.
 
Kaže da je Er Srbija pokrenula saradnju sa kompanijom Anadoludžet, ćerkom-kompanijom Turkiš erlajnsa, na letovima između Beograda i turske prestonice Ankare, gde se može očekivati povećanje broja letova.
 
"Er Srbija i Turkiš erlajns takođe planiraju da prošire svoje partnerstvo i na letove između Beograda i Izmira, kako bi dodatno unapredili povezanost između dve zemlje", naveo je Marek.
 
Kako je navedeno, Turkiš erlajns i Er Srbija nastavljaju da istražuju dalje mogućnosti za komercijalnu saradnju.
 
U budućnosti bi to moglo da dovede do potencijalnog zajedničkog ulaganja, koje bi omogućilo kompanijama da ponude poboljšane i konkurentne avio-usluge između Turske i Srbije i da prošire svoju ponudu i pogodnosti za putnike.
 
Er Srbija i Turkiš erlajns su u junu ove godine, tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA u Dohi, i u prisustvu generalnih direktora, Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, potpisale Memorandumom o razumevanju.
 
Ovim dokumentom dogovoreno je jačanje postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete, kao i razvoj opcija saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.
  • Vučica majka

    09.11.2022 14:45
    Sigurno je najpovoljnije iznaj
    Sigurna sam da je leasing aviona od neke sestre comp.iz Emiratima pod najnepovoljniji uslovima za AS.Da učinimo siromašnim prijateljima kao i do sada.
  • hergot

    28.10.2022 11:21
    Jel za Ruse preskupo direktnim letom, pa zatražili preko Istanbula?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.