Studija: Evropljani planiraju da putuju po Evropi, najviše će trošiti Britanci

Evropljani su odlučni da nastave da putuju u 2023, ali zbog rasta troškova ključne u odabiru odredišta za odmore biće im dobre ponude i budžet.
Studija: Evropljani planiraju da putuju po Evropi, najviše će trošiti Britanci
Foto: Pixabay
Najviše će putovati po Evropi, dok će najviše trošiti, iznad 4.900 dolara, Britanci, pokazala je prva godišnja studija "Portret evropskih putnika".
Studiju je na temelju istraživanja sprovedenog u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu izradila i objavila analitičko-istraživačka kuća za ugostiteljstvo, putovanja i turizam MMGY Travel Intelligence, koja redovno izrađuje studije tipa portreti putnika (američkih i drugih) i druge.
Portret evropskih putnika je, kako ističu iz te kuće, potpuno nova studija, koja daje uvid u namere putovanja, sklonosti, prioritete i navike evropskog tržišta putovanja u narednih 12 meseci.
 
Glavnim motivom za putovanja u inostranstvo anketirani Evropljani označili su želju za stjicanjem iskustva drugih kultura, a uprkos pritisku porasta troškova života, mnogi su rekli da se putovanja neće odreći.
 
Kod Britanaca je jedan od važnijih motiva za putovanja želja za begom i isključivanjem iz svakodnevice. Planiraju u proseku 2,5 međunarodna putovanja u sledećih 12 meseci i očekuju da će ukupno potrošiti više od 4.900 dolara na prekogranične odmore.
 
To je nešto više od proseka koji su iskazali anketirani Evropljani ukupno, koji u proseku 2023. godine nameravaju da odu na 2,3 međunarodna odmora i da pritom potroše u proseku nešto više od 3.900 dolara, što je, kako napominju istraživači, za oko jedan odsto više od prijavljenog prosečnog godišnjeg iznosa koji su trošili pre pandemije.
 
Osim u Evropu, koja je najpopularniji izbor za putovanja u naredne tri godine, Evropljani iz analiziranih zemalja u istraživanju su još naveli redom SAD, Karibe i Kanadu kao popularna odredišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.