Od srede naplata ulaska na Kopaonik samo elektronski

Ulaz u Nacionalni park "Kopaonik" od 1. februara naplaćivaće se samo elektronski, objavljeno je na portalu Infokop.
Od srede naplata ulaska na Kopaonik samo elektronski
Foto: Pixabay
Kako navode iz NP "Kopaonik", od 26. januara više nema zaustavljanja na naplatnim stanicama, nego će se prolaziti, a kamere beležiti registarske oznake vozila, koje će se zatim evidentirati u novom sistemu elektronske naplate.
Karte će se plaćati po izlasku iz nacionalnog parka i to po važećem, nepromenjenom, cenovniku.
Elektronskom naplatom će se, kako kažu, korisnicima obračunavati najpovoljniji iznosi naknade u odnosu na period boravka. Ako je, recimo, posetilac proveo pet dana u nacionalnom parku sa putničkim vozilom, pri izlasku će mu biti naplaćena nedeljna karta u iznosu od 800 dinara, umesto pet dnevnih koje bi koštale 1.500 dinara.
 
Oni koji ne plate kartu ni osam dana posle izlaska neće ostvariti popuste nego će im se boravak obračunavati po 300 dinara dnevno plus troškovi opomene.
 
Na snazi je cenovnik iz maja 2019. godine i formiran je po kategoriji vozila. Javno preduzeće Nacionalni park "Kopaonik" započelo je naplatu ulaska u park od oktobra 2017. godine.
  • Jovica

    30.12.2023 17:59
    E-putarina
    Kome mogu da ulozim prigovor za placanje eputarine na Kopu. Isao sam za Crnu Goru pa je vreme provedeno u crnoj gori racunato kao da sam bio na Kopu. Dokaz je pecat u pasosu!!!
    Kome da se zalim???
  • Oki

    16.06.2023 00:39
    Nepravilnosti
    Kome se obratiti za nepravilnosti, registrovano da sam proveo 18 dana na Kopaonik zoni a ja prošao i vratio se u istom danu.Nigde nikog za naplatiti, internet nije bio dostupan da odmah platim i kad nakon dan otvorim evidentirani 18 dana, za naplatu.Ulaz pre 20 dana izlaz na današnji dan.
    Danas evidentiran ponovo ulaz, izlaz nigde a ja već uveliko u Pazaru, a tamo u evidenciji kao da sam još tamo. Ništa mi nije jasno?
  • Dule

    13.02.2023 18:15
    Ja sam jednom ovde vec rekao ,ako ja kao gradjanin Srbije ne mogu da odem na Kopaonik da se prosetam i udahnem vazdiha malo a da to ne platim a u pitanju je planina a ne neki objekat to znaci da ovo nije moja zemlja nego necija ja ne znam cija..Zasto to govorim ako to nije moje a nije posto ne mogu besplatno da odem tamo e u tom slucaju kada dodje rat neka brani Kopaonik i ostatak Srbije onak ciji je to.Meni pusku nemojte davati.Ja ne branim ono sto nije moje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.