Maču Pikču se ponovo otvara

Maču Pikču, kamena citadela iz doba Inka smeštena u njegovoj jugoistočnoj džungli, ponovo je otvorena u sredu.
Maču Pikču se ponovo otvara
Foto: Pixabay
Ova turistička atrakcija zatvorena je pre skoro mesec dana zbog protivvladinih protesta, objavilo je ministarstvo kulture te zemlje.
Sklopljeni su sporazumi između vlasti, društvenih grupa i lokalne turističke industrije kako bi se garantovala sigurnost poznate turističke atrakcije.
Protesti koji pozivaju na ostavku predsednika Dine Boluartea i članova peruanskog Kongresa potresali su regiju, uključujući Kusko, više od dva meseca.
 
Demonstracije su izazvale blokadu železničkih puteva koje vode do kamene citadele.
 
Demonstracije su dovele do 60 smrti: 48 su civili koji su poginuli u sukobima sa snagama bezbednosti; 11 civila poginulih u saobraćajnim nesrećama vezanim uz blokade puteva i jednog policajca koji je poginuo u patrolnom automobilu koji je zapaljen, podaci su Kancelarije narodnog pravobranioca, prenosi "NBC".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja