Kina nakon tri godine ponovo otvara granice za strane turiste

Kina je objavila da će otvoriti svoje granice za strane turiste po prvi put u tri godine od izbijanja pandemije kovida19 i od sutra će obnoviti izdavanje svih vrsta viza, javlja Rojters.
Kina nakon tri godine ponovo otvara granice za strane turiste
Foto: Pixabay
Poslednja mera prekogranične kontrole zbog kovida ukinuta je nakon što su vlasti u februaru proglasile pobedu nad pandemijom.
U područjima za koja pre pandemije nisu bile potrebne vize vratiće se bezvizni režim, objavilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.
To uključuje južno turističko ostrvo Hainan, dugogodišnju omiljenu destinaciju Rusa, kao i prolazak kruzera kroz šangajsku luku.
 
Bezvizni ulazak važiće i za strance iz Hongkonga i Makaa u najprosperitetniju kinesku provinciju Guangdong, što je benefit za luksuzne hotele popularne među međunarodnim poslovnim putnicima.
 
Ministarstvo je objavilo da će u Kinu moći da uđu i stranci koji imaju važeće vize izdate pre 28. marta 2020. 

Teme

kina
  • hmm

    14.03.2023 09:29
    ...
    metode kineza u protekle tri godine su bile uzasavajuce. Gore od fasizma.
    Sad kad su "pobedili pandemiju" mogli bi da se pozabave kako je doslo do nastanka virusa,da li je gica pojela slepog misa ili je pusten iz placenih labaratorija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.