Avio-kompanija suspendovala pilote zbog kafe i hrane u kokpitu

Privatna indijska avio-kompanija "SpiceJet" suspendovala je dva pilota jer su imali kafu i hranu u kokpitu tokom leta.
Avio-kompanija suspendovala pilote zbog kafe i hrane u kokpitu
Foto: Pixabay
Slučaj je razotkriven nakon što se pojavila fotografija otvorene čaše s kafom koja je stavljena na kontrolni panel aviona, a koja je postala viralna na društvenim mrežama početkom sedmice. 
U izveštajima se navodi da je avion u to vreme leteo na visini većoj od 11.000 metara. Potom su se oglasile i indijske vlasti koje su upozorile avio-kompaniju.
"SpiceJet" se oglasio i potvrdio da sprovodi istragu, kao i da je suspendovao pilote.
 
"Odgovarajuća disciplinska mera će biti preduzeta protiv njih nakon završetka istrage", potvrđeno je iz kompanije.
 
Prema indijskom zakonu, piloti i posada mogu imati hranu i piće u kokpitu, ali prema strogim pravilima. Na primer, sve čaše moraju imati poklopce i moraju se nositi na tacnama kako bi se izbeglo prosipanje.
 
Incident se navodno dogodio 8. marta tokom leta iz Delhija prema Guvahatiju. Na fotografiji se vidi čaša bez poklopca s logom kompanije, koja je bila spuštena kod startne ručice aviona, dok su piloti, koji nisu prikazani na fotografiji, očigledno jeli pecivo.
 
Javnost je oštro kritikovala pilote zbog neodgovornog ponašanja.
  • Joks

    17.03.2023 09:18
    Oh
    Oh, mož misliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja