Čuveni "Orijent ekspres" više neće voziti svoju redovnu rutu - otežan prolaz kroz Francusku

Čuveni voz Orijent ekspres prestaje da saobraća na potezu od lučkog britanskog grada Folkstona do Londona zbog pojačanih graničnih kontrola posle Bregzita, preneo je danas Indipendent.

Navodi se da je do toga došlo zbog toga što je previše otežana procedura prelaska granice sa Francuskom u gradu Kaleu.

Iz kompanije koja rukovodi putovanjima Orijent Ekspresa, Belmond, saopšteno je da "pojačana kontrola granica i pasoša" znači da će kompanija morati da "prilagodi poslovanje" sledeće godine.

"Želimo da izbegnemo svaki rizik od ometanja putovanja za naše goste, kašnjenja i propuštanje presedanja i da pružimo najviši nivo usluge, što je moguće neprimetnije i opuštenije", navodi se u saopštenju.
 
Putnici Orijent ekspresa su ranije mogli da se voze u luksuznim art deko vagonima od stanice Viktorija u Londonu do Folkstona pre nego što se ukrcaju u autobus da pređu u Francusku, gde su mogli da se pridruže vozu kompanije Belmond u Kaleu.
 
Bezbednosne provere posle Bregzita, koje su izazvale kašnjenja u Doveru i do 14 sati poslednjih nedelja, znače da putnički pasoši moraju biti kontrolisani pre nego što pređu kanal La Manš.
 
Kupe u starom vozu Orijent ekspresa iz 1929. košta između 3.530 i 10.100 funti po osobi, a putnici se uveče svečano oblače za večeru.
  • hmm

    19.04.2023 14:09
    Orijent ekspres je nekada povezivao Pariz i Istanbul.
  • Marja

    17.04.2023 15:44
    Za te pare
    Stvarno nema smisla da se ceka 12h
  • Peter

    17.04.2023 15:22
    Peter
    Koliko je meni poznato pravi Orjent Ekspres je isao do Isatnbula!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja