Na najlepšoj plaži Evrope nije moguće kupati se

Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada "Travellers' Choice" objavio listu najboljih plaža Evrope, ali i sveta.
Na najlepšoj plaži Evrope nije moguće kupati se
Foto: Pixabay
Zanimljivo je da je prvu poziciju odnela plaža na Islandu koju karakterišu smrznuta voda i talasi visine do 40 metara.
Izbori su napravljeni na osnovu desetina miliona recenzija koje su dostavili milioni globalnih putnika u proteklih 12 meseci kako bi se sastavila lista njihovih omiljenih destinacija. Najpopularnije plaže nude ponešto za svaku vrstu turista, od obožavalaca sunca do onih koji traže avanturu i divlje životinje.
Tri četvrtine od 10 najboljih na svetu su smeštene na udaljenim, ofšor lokacijama.
 
Najboljom na svetu za 2023. proglašena je plaža do koje se može doći samo merdevinama s kopna, a Baia de Sancho nije samo poznata po savršenoj tirkiznoj vodi i plaži od belog peska, već i po egzotičnim divljim životinjama.
 
Za razliku od belog peska koji krasi najlepšu plažu sveta, najlepšom u Evropi proglašena je dramatična plaža Reynisfjara u Viku na Islandu, sa svojim svetski poznatim crnim peskom i impozantnim stenama koje se nadvijaju nad obalom.
 
Takođe, neki na spomenutoj lokaciji mogu da prepoznaju upečatljivu pozadinu iz serije "Igra prestola". Iako je ova plaža zauzela četvrtu poziciju na svetu, ovo nije lokacija gde možete uživati u plivanju i sunčanju.
 
Reynisfjara je popularna među posmatračima ptica zbog raznih vrsta morskih ptica koje su uočene u blizini, ali i zbog talasa visine do 40 metara i smrznutom vodom te se ističe da je ovo plaža kojoj je najbolje diviti se sa sigurnosti obale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja