Zabranjeno šetati u kupaćem kostimu Starim gradom u Budvi

Turisti i meštani Budve koji se budu kretali ulicama u zoni Starog grada u kupaćem kostimu ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.
Zabranjeno šetati u kupaćem kostimu Starim gradom u Budvi
Foto: Pixabay
To se navodi u Odluci Skupštine opštine Budva o komunalnom redu.
Novčane kazne rigoroznije su u odnosu na sankcije koje su bile predviđene prethodnom odlukom, a za poštovanje te odredbe nadležna je Komunalna inspekcija i policija opštine Budva, pojasnio je načelnik Miloš Tajić.
Usvajanjem te odluke u loklanom parlamentu Budva se pridružila Splitu i Dubrovniku, koji su uveli kazne za "golišave" turiste.
 
Grad Dubrovnik od avgusta 2020. godine ima sličnu odluku o komunalnom redu.
 
Oskudno odeveni turisti za šetnju Stradunom i drugim delovima Dubrovnika komunalnim inspektorima će platiti kazne od 130 evra.
 
Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, u kojoj su za prekršioce propisane veće kazne od 150 evra.
  • Mica

    09.05.2023 08:25
    Glupost
    Novi moralisti javno, a korumpirani političari tajno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja