Na nekim svetskim destinacijama su velike šanse da ćete se razboleti, evo koje su

Popularna turistička odredišta u Španiji, Francuskoj i Bugarskoj svrstana su među svetske destinacije na kojima će se turisti vrlo verovatno razboleti.
Na nekim svetskim destinacijama su velike šanse da ćete se razboleti, evo koje su
Foto: Pixabay
Čak 8.675 objava na društvenim mrežama govori upravo o tome kako i zbog čega se neko razboleo na ovim mestima koja su istaknuta na Forbsovoj listi destinacija na kojima turisti često dožive ovakvu neprijatnost, prenosi Politika.
Kako prenosi sajt "Šengen viza info", lista je napravljena na osnovu 2,4 miliona postova na društvenim mrežama. 
Reč je o postovima koje su pisali turisti i u vezi su sa njihovim putovanjima, a suština je da su sadržali reči kao što su "salmonela", "gastroenteritis", "ešerihija koli" i "trovanje hranom". 
 
Iako su u pitanju top destinacije za odmor, na ovim mestima preporučuje se dodatni oprez. 
 
Kako se navodi u ovom izveštaju, jedno takvo mesto je španski Benidorm, koji se našao na 17. mestu sa 2.323 onlajn postova turista koji tvrde da su se baš na ovom mestu razboleli. 
 
Dodaje se i da je voda iz slavine u Benidormu bezbedna za piće i turistima se ne preporučuje posebna vakcinacija pri odlasku na ovu destinaciju, ali savetnici Forbsa za turizam ipak upozoravaju da su zdravstveni problemi česti te bi trebalo obratiti dodatnu pažnju na to. 
 
Slična je situacija i sa Tenerifama, koje na ovoj listi imaju čak i više objava u kojima se putnici žale na slične probleme. 
 
Zbog toga se u ovom slučaju savetuje vakcinacija bez obzira na to što postoje tvrdnje da je voda iz slavine za piće. Ova destinacija se nalazi na 25. mestu, posle Dubaija i Pariza. 
 
Na 22. mestu pomenute liste je bugarski Sunčev breg, destinacija na kojoj se inače ne preporučuje konzumiranje vode iz slavine nego isključivo flaširana. 
 
Na turističkim forumima je zabeleženo 470 objava na kojima se pominje bolest prilikom posete ovoj evropskoj destinaciji. 
Zvanično se putnicima preporučuje jedna, a Forbsovi savetnici za putovanja navode tri vakcine koje bi trebalo primiti pre odlaska na odmor u ovo mesto. 
 
Četvrta destinacija na koju upozoravaju jeste i Pariz, koji je završio na 24. mestu ove liste, jer se čak 4.180 objava odnosilo na primedbe putnika koji su odmor u francuskoj prestonici proveli u krevetu hotelske sobe, jer su se razboleli.
  • M.M.

    27.06.2023 05:38
    Ovo nisu istraživanja, već suva statistika koja ne uzima u obzir kontekst i smisao komentara koje procenjuje. Čista upotreba veštačke inteligencije, sa ciljem diskreditovanja popularnih destinacija, jer je to nekom u interesu. Čist biznis, što bi se reklo, a mi čitamo gluposti.
  • Zemlja čudesa

    06.06.2023 13:09
    Crna Gora nije svet? A tamo je gotovo 1/1 da ćeš odležati barem dva dana u krevetu zbog nevolja sa stomakom.
  • Bojan

    06.06.2023 12:34
    Spram standarda i odmor
    Zato na Terasosu, Lavorakisu, Kofosu i Bezkintosu nema sanse da se razbolimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.