Nakon Hrvatske: Crna Gora objavila rat onima koji peškirima "rezervišu mesto", kazne 100 evra

Pored Hrvatske i Crna Gora je odlučila da stane na put turistima koji ostavljaju peškire, ali i plastične flaše na plažama.
Nakon Hrvatske: Crna Gora objavila rat onima koji peškirima "rezervišu mesto", kazne 100 evra
Foto: Pixabay
Nema više tolerisanja, slede "paprene" kazne.
Iz lokalne uprave Tivta poručuju da neće tolerisati ovu pojavu i apeluju na građane da na plažama ne ostavljaju pomenute predmete, posebno imajući u vidu da je kazna za ovaj prekršaj 100 evra za fizička i do 7.000 evra za pravna lica.
"Službenici Komunalne policije upozoravaju korisnike plaža da će oni koji na plažama ostavljaju ove predmete biti kažnjeni, a stvari će biti uklonjene sa plaže", saopštili su iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor.
 
Oni su najavili da će nastaviti sa daljim akcijama suzbijanja ove pojave.
 
Rat protiv "uzurpatora plaža" vodi se i u Hrvatskoj.
 
U dalmatinskom mestu Gradac komunalni radnici uporno svako jutro odnose peškire i drugu opremu. Reč je o načinu na koji se ova opština bori protiv onih koji naprave takozvanu rezervaciju plaže.
 
Inače, u skladu sa članom 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenjim plažama nakon njihovog korišćenja, zabranjeno je da se ostavljaju peškiri, rekviziti za plažu i druge lične stvari. Za sve koje prekrše ova pravila propisane su kazne koje iznose od 80 do 200 evra za fizička i do 1.300 evra za pravna lica.
  • Lopovska posla

    03.08.2023 11:36
    To sa peškirima se lako rešava.Uzmeš starog hleba,pobacaš po peškirima a galebovi odrade ostali posao,pa kome pre dosadi.
  • Maša NS

    03.08.2023 08:14
    Pa
    to uglavnom rade turisti iz Srbije. Neki dan mi se prijateljica vratila iz Grčke sa letovanja , zgrožena takvim postupcima. Kaže, uglavnom penzioneri porane i ostave tonu peškira po ležaljkama . Ono što mi nikako nije jasno je to:.kad smo se mi tako navukli na ležaljke...Zar smo zaboravili kako je lepo ( i zdravo) ležati na pesku na plaži, osetiti topao pesak. Razumem napredak ( ako se ležaljke podrazumevaju pod napredak) ali ipak više volim peškir i borovu šumicu u blizini plaže umesto suncobrana. Svi smo različiti. Iskrena podrška komunalcima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, ne bi bilo loše kada bi i Grci to uradili.
  • Zavisa

    03.08.2023 07:29
    Kako moze pravno lice da ostavi peskir na plazi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja