Najezda pacova oko Koloseuma, razlog - više turista i više smeća

Gradske vlasti u Rimu preduzimaju mere za suzbijanje najezde pacova oko Koloseuma, nakon što su turisti na društvenim mrežama objavili fotografije glodara koji lutaju u blizini antičkog amfiteatra.
Najezda pacova oko Koloseuma, razlog - više turista i više smeća
Foto: Pixabay
Direktorka gradskog odeljenja za odvoženje smeća Sabrina Alfonsi rekla je italijanskim medijima da je "specijalna intervencija" pokrenuta u petak uveče i subotu ujutro kako bi se osiguralo da ljudi mogu bezbedno da prolaze oko jedne od najposećenijih turističkih lokacija u Italiji, prenosi Rojters.
Operacija će se nastaviti sledeće nedelje čišćenjem zelenih površina oko Koloseuma i odvoda u kojima su pacovi uobičajeni, kao i postavljanjem zamki, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.
U gradu ima oko sedam miliona pacova, navodi se u saopštenju, ili 2,5 na svakog stanovnika.
 
Alfonsi je rekla da je porast broja turista, koji su ovog leta putovali u Večni grad, zajedno sa toplotnim talasom, doveo do povećanja smeća, što je pogodovalo razmnožavanju glodara.
 
Rim se dugi niz godina bori sa problemom nagomilanog smeća, koje se često odlaže na ulice pored prepunih kanti, navodi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja