VIDEO: Pilot pokazao šta treba učiniti tokom turbulencije i otkrio trik koji umiruje putnike

Nakon što je pilot iz Sidneja Džimi Nikolson u viralnom videu pokazao na kom se delu aviona turbulencija najmanje oseti, sada je snimio video u kojem je pokazao šta učiniti tokom jake turbulencije.
VIDEO: Pilot pokazao šta treba učiniti tokom turbulencije i otkrio trik koji umiruje putnike
Foto: Pixabay
Džimi je sa svojom suprugom krenuo u Barselonu na medeni mesec kada je avion zahvatila jaka turbulencija, a pilot, koji je tada bio u ulozi putnika, sa suprugom se nalazio u zadnjem delu aviona gde se, kako tvrdi, turbulencija još jače oseti. 
"Jedna od najgorih turbulencija koje sam ikada osetio. Let je kratak. Nije prijatno", rekao je, a zatim dao savete kako se ponašati tokom neugodnih turbulencija. 
"Prvo, podsetite se da je ovo potpuno normalno. Avion neće pasti s neba", napisao je u videu u kojem se smeška dok njegova supruga zuri u njega skamenjenog lica. 
 
Zatim je pokazao trik s bocom koji može pomoći u smirivanju straha. Bocu s vodom okrenuo je naopako, kako bi pokazao da se voda ne pomera mnogo, što znači da turbulencija nije toliko strašna kako se čini. 
 
@jimmy_nicholson Horrible turbulence on our flight today. Im a Pilot and actually fly this aircaft type (Airbus). Here’s why you have nothing to worry about #pilot #turbulence ♬ original sound - Jimmy Nicholson
 
Dodao je i da oni koji osećaju strah jednostavno gledaju kroz prozor i biće im lakše.  
 
"Nemate zašto da se brinete. Avioni su napravljeni da izdrže mnogo gore stvari. Očito nije zabavno, ali sve je savršeno u redu", objasnio je pa pokazao kako su putnici počeli da tapšu kada se turbulencija završila.
  • Sasa

    04.09.2023 16:16
    Turbulencija
    Meni se desilo nesta slicno kad sam leteo preko Royal Charter Service-a i od tada vise ne letim avionom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja