Avio-kompanija prodavala karte za otkazane letove

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) podnela je tužbu protiv avio-kompanije Kvantas ervejz zbog toga što je navodno prodavao karte za hiljade letova koji su bili otkazani.
Avio-kompanija prodavala karte za otkazane letove
Foto: Pixabay
ACCC je u sudskom podnesku navela da je Kvantas ervejz prekršio zakon o potrošačima time što je između maja i jula 2022. godine prodao karte za više od 8.000 letova, a nije saopštio kupcima da su pomenuti letovi ranije otkazani, prenosi Rojters.
Kvantas ervejz je u jednom slučaju prodavao karte za let od Sidneja do San Franciska i 40 dana nakon što je ovaj let otkazan, naveo je ACCC. 
Ova tužba bi mogla da nanese štetu brendu Kvantas ervejz koji inače u poslednje vreme ima dosta problema, izjavio je zamenik direktora Instituta za studije saobraćaja i logistike Univerziteta u Sidneju Riko Merkert.
 
Australijski avio-prevoznik je od kraja 2021. godine, kada su ponovo otvorene granice Australije nakon pandemije virusa korona, na udaru kritika zbog otkazivanja letova, gubljenja prtljaga i dugog čekanja na aerodromima usled nedostatka osoblja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.