VIDEO: Ovaj jezivi hotel prozvan je najružnijim na svetu, niko u njemu nikada nije noćio

Hotel Rjugjong, inače poznat i kao "hotel propasti", nalazi se u severnokorejskoj prestonici Pjongjang i prozvan je najružnijim na svetu.
Temelji ovog masivnog hotela u koji je uloženo 700 miliona evra postavljeni su još 1987, ali do danas niko u njemu nije prenoćio.
Hotel je trebalo da bude otvoren 1989. na Svetskom festivalu mladih i studenata i zime bi oborio rekord najviše zgrade na svetu, međutim to se nikada nije dogodilo. Severna Koreja doživela je ekonomski krah nakon što je uložila ogromnu količinu novca u izgradnju novog stadiona i širenje aerodroma. 
Kostur zgrade izgrađen je 1992, kada se stalo s radovima. Nakon 16 godina gola betonska konstrukcija prekrivena je staklom i metalnim pločama, a ovaj poduhvat koštao je 167 miliona evra. 
 
Nemački lanac luksuznih hotela Kempinski objavio je učešće u upravljanju hotelom i najavio veliko otvaranje 2013. Samo nekoliko meseci kasnije napustili su projekat, nakon čega su se proširile glasine da je zgrada nesigurna iznutra. 
 
 
Jedna od retkih osoba kojima je bila dozvoljena poseta hotelu je Sajmon Kokerel, direktor turističke agencije iz Pekinga, koji je 2012. zatekao ogoljenu i nedovršenu betonsku strukturu. 
 
"Bilo nam je potrebno mnogo vremena da stignemo liftom na 99. sprat, jer postoji samo građevinski lift, a ne savremeni sa svim dugmićima", objasnio je Kokerel. 
 
Hotel je visok 330 metara, a trebalo je da ima više od 3.000 soba i pet rotirajućih restorana na vrhu, odakle bi se pružao pogled na čitav grad. 
  • ...

    10.09.2023 16:21
    @Marta

    Mi cemo imati "stadion propasti"
  • Marta

    10.09.2023 09:45
    Pouka
    Tako cemo i mi sa stadionom, BG vodom, metroom, itd...
  • Realista

    10.09.2023 08:52
    Vesić
    To vam je tako kada državu vodi budala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja