Avio-karte se greškom prodavale za samo 1,3 evra, prevoznik ih ipak neće poništiti

Zbog sistemske greške u aplikaciji neki srećnici su kupili avionsku kartu za samo 10 kineskih juana odnosno 1,3 evra.
Avio-karte se greškom prodavale za samo 1,3 evra, prevoznik ih ipak neće poništiti
Foto: Pixabay
Kineski avio-prevoznik "China Southern Airlines" kasnije je objavio da neće poništiti karte putnicima koji su uspeli da kupe po ovoj izuzetno niskoj ceni.
 
"Sve karte plaćene i izdate u trenutku greške u sistemu su važeće i putnici ih mogu koristiti", saopštili su iz kompanije.
Neke ulaznice su se prodavale za samo 10 do 30 kineskih juana ili od 1,3 do 3,85 evra, dok se početne cene takvih letova sedam dana kasnije kreću oko 400 juana odnosno 51 evro, prenosi Insajder.
 
Cena karata bila je tako niska zbog sistemske greške na aplikaciji "China Southern Airlines", što je takođe uticalo na cene karata te kompanije na drugim platformama za prodaju karata.
Nije poznato koliko je karata prodato u trenutku greške i na koje je letove greška uticala. 
 
Slične greške u cenama avio-karata događale su se i pre, ali nisu svi korisnici imali tu sreću da im karte ostanu važeće. U aprilu su neki putnici japanske avio-kompanije "All Nippon Airways" uspeli da kupe povratne karte za samo 300 dolara ili 280 evra.
 
Reč je o kartama koje inače koštaju 10.000 dolara odnosno više od 9.000 evra, ali to je bila posledica greške u konverziji. Avio-prevoznik je kasnije obavestio da su takve karte nevažeće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja