Prihod od ulaznica za Panteon za pet meseci čak 5,3 miliona evra

Za pet meseci, od jula do novembra ove godine, od prodaje ulaznica za rimski Panteon prihodovano je skoro 5,3 miliona evra.
Prihod od ulaznica za Panteon za pet meseci čak 5,3 miliona evra
Foto: Pixabay

Bilo je gotovo 1,4 miliona registrovanih posetilaca, izjavio je italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano.

Bilo je još 296.000 besplatnih poseta, prenosi Ansa.

Sanđulijano je naglasio da se odluka o uvođenju naplaćivanja ulaska u Panteon pokazala kao ispravna i dodao da suma dobijena naplatom ulaznica pokazuje da antička građevina i dalje izaziva fascinaciju.
 
"Prikupljena sredstva, kako je propisano protokolom od pre godinu dana, koriste se za održavanje spomenika i za restauraciju kulturnog nasleđa regije Emilija Romanja, koja je bila pogođena poplavama prethodnog proleća", dodao je ministar.

Teme

Rim
  • Веца

    10.12.2023 18:13
    Веца
    И наша П. Тврђава може овако јер због Егзита приходује више милона Еура само што сви краду и на крају опет све ми Грађани плаћамо!
  • Babika

    10.12.2023 16:15
    Babika
    To je pravi Spomenik pod zastitom Drzave jer se sam izdrzava! Ne ko kod nas ocemo zastitu i još da sve sami to plaćamo! Zato nam je skoro sve zapušteno ruglo koje će biti sruseno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja