Avion preusmeren u Portugal zbog tuče sedmoro putnika

Avion avio-kompanije Rajaner, koji je u petak poleteo iz Londona prema kanarskom ostrvu Lanzarote, morao je da sleti u Portugalu nakon što se potuklo sedmoro putnika.
Avion preusmeren u Portugal zbog tuče sedmoro putnika
Foto: Pixabay
Neimenovani svedok rekao je da su svi koji su se potukli Britanci, a izvor iz portugalske policije izjavio je da je jedna osoba uhapšena.
 
Lokalne novine "La Voz de Lanzarote", pozivajući se na izjavu svedoka, navele su da je "grupa muškaraca pila i maltretirala neke putnice".
Avion je poleteo sa aerodroma Luton u 8.15 časova i trebalo je da sleti u 12.15 časova na Lanzarote, špansko ostrvo na severozapadu Afrike. Međutim, preusmeren je na aerodrom Faro, na jugu Portugala, gde je sleteo u 10.50 časova.
 
"Daily mejl" je na svom sajtu objavio video na kom se vidi kako četvorica policajaca u uniformama uz prisilu izvode muškarca. Neki putnici su snimali događaj, a neki govorili "do viđenja". 
Prošlog meseca su još tri aviona iz Ujedinjenog Kraljevstva prisilno sletela u Faro.
 
Avion sa aerodrom London Stansted na putu prema Lisabonu bio je preusmeren zbog tehničkog problema 20. decembra. 
 
Osam dana ranije je takođe zbog tehničkog problema onde bio preusmeren i avion koji je poleteo iz Mančestera prema kanarskom ostrvu Tenerife. "Dejli mejl" nije naveo o kakvom se tačno problemu radilo, ali avioni su normalno sleteli u Faro.
 
Pre toga je i avion na letu iz London Stansteda prema Maroku sleteo u Faro jer je pilotu pozlilo. Avion je takođe normalno sleteo na aerodrom, a putnici su premešteni na novi let prema Maroku.
 
Decembar i januar su meseci kada brojni turisti iz Britanije tokom zimskih praznika putuju na sunčana odredišta poput Kanarskih ostrva i Maroka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja