VIDEO: Putnik bacao novčiće u motor aviona jer to "donosi sreću"

Na kineskom aerodromu je u sredu let odložen više od četiri sata jer je putnik ubacio novčiće u motor aviona.
VIDEO: Putnik bacao novčiće u motor aviona jer to "donosi sreću"
Foto: Pixabay
Let CZ8805 kompanije "China Southern Airlines" trebalo je da poleti iz grada Sanya za Peking oko 10 sati ujutro, ali je krenuo tek oko 14.16 časova.
 
Na videosnimku koji su podelili brojni državni mediji vidi se kako stjuardesa pita putnika koliko je kovanica bacio u motor, na šta on odgovara - između tri i pet. 
Policija je kasnije odvela putnika. Avio-kompanija je saopštila da su novčići pronađeni tokom sigurnosnih provera. 
 
"Osoblje zaduženo za održavanje aviona sprovelo je sveobuhvatnu sigurnosnu inspekciju i utvrdilo da nije bilo sigurnosnih problema pre poletanja", navela je služba za korisnike avio-kompanije, a prenosi CNN. 
"China Southern Airlines" je u sredu izdao upozorenje protiv "necivilizovanog ponašanja", navevši kako bacanje novčića u motor aviona predstavlja pretnju bezbednosti. 
 
Poslednjih nekoliko godina u Kini je zabeleženo više takvih incidenata, pri kojima su putnici bacali novčiće prema avionu verujući da to "donosi sreću".  
 
  • Aleks

    15.04.2024 21:50
    Opet je neko ostavio otvorena vrata dilkarnice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja