Milano planira da zabrani sladoled i picu posle ponoći

Milano planira da zabrani sladoled i picu posle ponoći, skoro 10 godina nakon što su besni poslastičari i vlasnici picerija u tom gradu stopirali sličan potez.
Milano planira da zabrani sladoled i picu posle ponoći
Foto: Pixabay
Vlast italijanskog grada predlaže novi zakon kojim bi se zabranila sva hrana za poneti u kasnim noćnim satima kako bi se suzbile bučne grupe koje se gomilaju na ulicama.
 
Ali, istu ideju su stanovnici već odbacili 2013. godine - nakon što se gomila besnih prodavaca sladoleda okupila ispred gradske skupštine da zahtevaju da se ta mera ukine.
Marko Graneli, zamenik gradonačelnika, rekao je: "Cilj je naći ravnotežu između druženja i zabave, i mira i spokoja stanovnika".
 
Zabrana bi se odnosila na stolove na otvorenom samo od 00.30 radnim danima i 1.30 ujutru vikendom, između maja i novembra, piše Independent, prenosi Euronews Srbija.
Italijani imaju rok do početka maja da se žale i predlože izmene zakona. 
 
Godine 2013, gradonačelnik Đulijano Pisapija bio je primoran da se predomisli i povuče predlog nakon što su protesti potresli njegovu administraciju.
 
Nakon što je predložio izmenu zakona, on je tvrdio da je formulacija bila pogrešna i da nije bilo namere da se zabrani noćna prodaja sladoleda ili bilo koje druge hrane ili pića.
 
Tada je rekao: "Ako je bilo naše greške, ona je već ispravljena. Milanezi i nemilanezi mogu da jedu sladoled danju i noću gde god žele".
 
"Možda je došlo do greške u tumačenju pravila, ili možda do greške u načinu na koji su stvari napisane".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.