Japanski aerodrom za 30 godina rada nije izgubio nijedan komad prtljaga

Japanski međunarodni aerodrom Kansai (KIKS) obeležava 30 godina rada bez gubitka ijednog komada prtljaga, saopštio je taj aerodrom.
Japanski aerodrom za 30 godina rada nije izgubio nijedan komad prtljaga
Foto: Pixabay
Sedmi najprometniji aerodrom u Japanu naveo je da nije izgubio nijedan komad prtljaga putnika od svog otvaranja u septembru 1994. godine, preneo je CNN.
 
Taj aerodrom u proseku ima od 20 do 30 miliona putnika godišnje.
Skytrax, vebsajt za rangiranje i ocenjivanje vazduhoplovstva sa sedištem u Velikoj Britaniji, proglasio je aerodrom Kansai za najbolji na svetu u isporuci prtljaga i dodelio mu nagradu u aprilu.
 
Kansai je za ovu godinu ukupno rangiran kao 18. najbolji aerodrom na svetu, iza međunarodnih aerodroma u Tokiju, Narite koji je na petom mestu i Hanede koji je na četvrtom.
Prilikom izbora najboljeg aerodroma uzimaju se u obzir kriterijumi kao što su dolazak prtljaga na vreme, ponuda hrane i pića, procenat dolaznih i odlaznih letova na vreme i čistoća.
 
Osoblje aerodroma je reklo da se ne oseća kao da radi nešto posebno, ali da su srećni što su dobili nagradu. Aerodrom Kansai je izgrađen na veštačkom ostrvu u zalivu Osaka i opslužuje regione Osaka, Kjoto i Kobe.
 
Kansai se trenutno priprema za Ekspo 2025. koji će biti održan u Osaki.
  • Narita

    07.05.2024 00:39
    International Airport
    Meni su pre 10-ak godina izgubili prtljag (doduše) na Nariti, tako da nije Japan tako presavršen kao što legenda kaže, ne nasedajte. ;)
  • Mićko

    02.05.2024 09:48
    Mićko
    Treba biti odgovoran precizan ali netreba ići u krajnost jer tako nešto nije u ljudskoj prirodi i nije normalno.
  • Đorđe

    02.05.2024 08:46
    Kod nas bi izgubili aerodrom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.