VIDEO: U hotelu pod morem na Maldivima noćenje košta 19.000 evra

Ispod ostrva Rangali, na pet metara ispod površine Maldiva, nalazi se arhitektonsko čudo. Hotel sa pet zvezdica u kome jedna noć košta 19.000 evra.
VIDEO: U hotelu pod morem na Maldivima noćenje košta 19.000 evra
Foto: Pixabay
Arhitektonsko čudo na morskom dnu. Spavaća soba koja podseća na akvarijum, sa pogledom na dubine okeana i živi svet u njemu. U luksuzni kompleks stiže se hidroavionom ili čamcem.
 
Najskuplja podvodna hotelska soba na svetu pruža gostima zadivljujući pogled na Indijski okean.
"Maldivi su poznati po neverovatno lepim plažama i kristalno tirkiznoj vodi. Pogled na okean oduzima dah. Ali to je samo polovina lepote Maldiva. Druga polovina postoji pod vodom. Podvodni ekosistem koji treba pokazati posetiocima bez ronjenja u moru", rekao je arhitekta Judži Jamazaki.
 
Lokalni arhitekta Ahmed Salim udružio se sa njujorškom firmom "Judži Jamazaki" kako bi dizajnirao projekat "Muraka", koji je osmišljen da bude luksuzna vila za odmor u letovalištu Conrad Maldives na ostrvu.
Ceo projekat osmislio je Majk Marfi, inženjer i stručnjak za tehnologiju akvarijuma.
 
 
Vila je napravljena kao dupleks. Na gornjem spratu, koji je na nivou mora su dnevni boravak, trpezarija, tri spavaće sobe i kuhinja. Na donjem spratu je još jedna spavaća soba koja je pod vodom i sva u staklu, sa pogledom u vode okeana. Okružena je debelim staklom i zidovima od akrila.
 
"Dizajn enterijera i veliki broj detalja u vili inspirisani su luksuzom avionske kabine. Svaki milimetar enterijera pažljivo je osmišljen, izmeren, moduliran i ugrađen u prostor", rekao je Jamazaki.
 
  • Pero Postar

    13.05.2024 12:14
    Pod morem
    Neka hvala ja bi jos da zivim.Vise volim da odem u Menadzer rent a car pa iznajmim veci auto pa u vikendicu kraj Drine.
  • Romeo

    12.05.2024 14:38
    Ljubavno pismo za Juliju
    Bilo bi baš lepo. Još samo da nađem ženu koja će da me vodi i pakujem kofer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.